top of page

Planteringsmodeller - digitala guider för nya planteringar

Vill du ha en snabb start i att komma igång med dina planteringar? Jag har tagit fram Planteringsmodellerna för att hjälpa dig att spara tid och pengar, och vägleda dig i växtval och komposition. De digitala produkterna ger exempel på olika växtkombinationer för olika lägen, där fokus ligger på att få in inhemska växter för ökad biologisk mångfald och samtidigt skapa en vacker, ängslik plantering.

Varje planteringsmodell består av 2 A4-sidor med illustrationer och information. Produkterna går att likna med broschyrer eller tidningsuppslag.

Varje planteringsmodell innehåller:

  • Planteringskiss på den fullvuxna planteringen (som förhandsvisas nedan)

  • Artlistor/växtporträtt med information om alla arter samt alternativ om du vill välja andra

  • Tips och information

  • Planteringsplan med teckenförklaring, som du även får på A4 separat ifall du vill ha med den ut​

  • Skisser på olika kombinationer eller anpassningar för olika miljöer

  • Vackra illustrationer ​

Vissa arter kan vara svåra att få tag på då jag vill inspirera till andra typer av planteringar än de traditionella. Behöver du hjälp att hitta plantor eller byta ut arter, mejla mig.

Välkommen att botanisera! Köpvillkor hittar du här.

IMG_1763_edited_edited.jpg

För väldränerat till torrt läge i sol

SOMMARMORGON

Den här planteringen innehåller 8 arter. Designen är gjord för en rektangulär yta på 2,5 x 1,5 m, men går självklart att anpassa till andra mått genom att förändra planteringsplanen. Sluthöjden blir mellan 100-200 cm. Neutral till blåviolett färgskala.

plantering 1_edited_edited.jpg
plantering.png

För väldränerat till torrt läge i sol

SKYMNING

Den här planteringen innehåller 6 arter. Designen är gjord för en kvadratisk yta på 3 x 3 m, men går självklart att anpassa till andra mått genom att förändra planteringsplanen. Sluthöjden blir mellan 100-120 cm. Violett till rosa färgskala.

plantering_edited.jpg
IMG_1761_edited.jpg

För normalfuktigt läge i sol till halvskugga.

JUNIBLÅTT

Den här planteringen innehåller 8 arter. Designen är gjord för en rektangulär yta på 1,5 x 2,5 m, men går självklart att anpassa till andra mått genom att förändra planteringsplanen. Sluthöjden blir mellan 150-200 cm. Neutral till violett färgskala.

IMG_1761_edited_edited_edited.jpg
bottom of page