top of page
strätta fuktängsväxt blomma trädgård fuktig skugga rabatt

Kommande evenemang på Ängsträdgården
Mantorp, Östergötland

Bokade datum 2024 (mer info kommer)

Östgötadagarna 18-19 maj

https://www.ostgotadagarna.se/sv/332853/Sjalvplock-av-perenner-pa-Angstradgarden/

Biologiska mångfaldens dag 22 maj kl 17-20

Gratis evenemang: Genomgång i hur självplocket fungerar. Den här dagen läggs extra fokus på samtal och information kring de vilda växter som är aktuella i självplocket. Kom när du vill mellan 17-20 (bemannat öppet). Det går bra att köpa växter - betalning endast med swish. Ta med hinkar/kärl med vattentät botten för transport av plantor som ska med hem! 

Tusen trädgårdar 30 juni

https://svensktradgard.se/besokstradgardar/angstradgardens-design-vaxtmaterial/

Fler evenemang som genomgångar i självplocket, bemannade öppettider, marknader, workshops m.m. kommer! Skriv upp dig på nyhetsbrevet för att få information.

Skriv upp dig på nyhetsbrevet

silverfryle fuktäng växt för skugga rabatter

Tidigare evenemang

En rolig och givande dag hos kunniga Essie. Jag kan varmt rekommendera hennes workshops och föredrag.

WORKSHOP: Föröka perenner
- 7/4 2024 -

En praktisk workshop i växthuset där vi gick igenom olika begrepp, tips och metoder kring förökning av perenner. Deltagarna fick med sig många nya plantor hem samt valfri fröpåse. Äntligen blev det sol och en mycket rolig dag för att starta igång vårodlingen!

Mkt bra workshop. Jag lärde mig massor av en kunnig lärare

IMG_0035.HEIC

WORKSHOP: Planteringsdesign
- 18/2 2024 -

Workshop i Planteringsdesign på Fiestad Farm BnB utanför Mantorp. Temat var hur man kan skapa lättskötta planteringar, och vi diskuterade växtval, växtkunskap, färgskalor, designelement, form & placering bland annat. Och fikade såklart!

 

Planteringsdesign är ett komplicerat ämne med många olika delar, så detta var ett tillfälle att få insyn i de olika metoder & kunskaper man kan använda sig av för att planera sina planteringar framåt.

Så roligt och givande och ser fram emot att skapa fler evenemang på liknande tema!

Foton av Alexandra på Fiestad Farm

IMG_0046.HEIC

Fina perenner och mycket bra workshop!

WORKSHOP: Ta sticklingar av perenner
- 6/8 2023 -

Praktisk workshop på Ängsträdgården där vi gick igenom hur man kan föröka sina perenner med hjälp av olika typer av sticklingar. Deltagarna fick prova olika typer av sticklingar på olika växtmaterial från Ängsträdgården, och de fick sedan med sig sina sticklingar hem. Fika, en liten visning runt trädgården och spöregn ingick också! 

Vill du hänga med på liknande tillfällen eller har tips på andra teman du vill fördjupa dig i eller testa på? Skicka intresse till angstradgarden@gmail.com!

Trevlig workshop och fina växter.

WEBINAR: 5 torktåliga favoriter
- 19/4 2023 -

bottom of page